

TYGODNIOWY JADŁOSPIS 22.09.2025r.- 26.09.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 22.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i szynką wieprzową, sałata zielona, kakao
II śniadanie: Mango
Obiad: I danie: Zupa gulaszowa
II danie: Łazanki z kapustą, kompot
Podwieczorek: Budyń z malinami, wafle tortowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca
WTOREK: 23.09.25.
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, kanapka z masłem i konfiturą
II śniadanie: Winogrono
Obiad: I danie: Zupa pomidorowa z makaronem
II danie: Kurczak curry z ryżem i warzywami, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Napój mleczno- serwatkowy Dar Pro, herbatniki
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca
ŚRODA: 24.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z papryki pieczonej, twarogu i fety, kiełki, kawa
II śniadanie: Rzodkiewka
Obiad: I danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami
II danie: Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: Bułka cynamonka, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
CZWARTEK: 25.09.25.
Śniadanie: Ryż na mleku, kanapka z masłem i pastą z suszonych pomidorów i twarogu
II śniadanie: Pomarańcza
Obiad: I danie: Krem z dyni z prażonymi pestkami dyni
II danie: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami w sosie beszamel, ketchup herbata owocowa
Podwieczorek: Paluch serowy, herbata z cytryną
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca
PIĄTEK: 26.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i serem żółtym, ketchup, szczypiorek, kakao
II śniadanie: Morele
Obiad: I danie: Krupnik z kaszy jęczmiennej na łopatce
II danie: Ryba mielona, ziemniaki, surówka z czerwonej kiszonej kapusty, kompot
Podwieczorek: Wafle ryżowe w polewie malinowej, soczek pomarańczowy
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 29.09.2025r.- 03.10.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 29.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą twarogowo-szynkową, ogórek zielony, szczypiorek, kakao
II śniadanie: Mandarynka
Obiad: I danie: Zupa grochowa z kiełbasą i boczkiem
II danie: Makaron z serem na słodko, nektarynka, kompot
Podwieczorek: Baton Flips, soczek ,,Kubuś”
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy, orzechy arachidowe
WTOREK: 30.09.25.
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, kanapka z masłem i marmoladą
II śniadanie: Jabłko
Obiad: I danie: Żurek z jajkiem i kiełbasą
II danie: Kotlet pożarski z pieca, ziemniaki, marchewka z groszkiem na ciepło, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Jogurt z owsianką
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
ŚRODA: 01.10.25.
Śniadanie: Parówki z sosem jogurtowo-ketchupowym, kanapka z masłem, herbata z cytryną
II śniadanie: Pomidorki koktajlowe, koreczki serowe
Obiad: I danie: Zupa ziemniaczana
II danie: Rizotto, sałata zielona z dipem rzodkiewkowym, kompot
Podwieczorek: Rogal z marmoladą, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja
CZWARTEK: 02.10.25.
Śniadanie: Płatki kształtusie wielozbożowe na mleku, kanapka z masłem i pastą z ryby w pomidorach i twarogu, ogórek kiszony
II śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Zupa koperkowa z lanym ciastem
II danie: Bitki schabowe w sosie własnym, kasza jęczmienno-gryczana, surówka z buraków, herbata owocowa
Podwieczorek: Surówka z marchewki i jabłka, bułka z masłem
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy, ryba
PIĄTEK: 03.10.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i schabem pieczonym, sałata zielona, papryka, kakao
II śniadanie: Banan
Obiad: I danie: Krem z zielonego groszku z paluszkiem francuskim
II danie: Racuchy z jabłkami, kompot
Podwieczorek: Jogurt Polski, wafle kukurydziane extra cienkie
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH
